Thursday, August 30, 2012

10
Komen

esaimen :)

Assalamualaikum :)

Hari ni hari khamis dah.  lagi berapa hari je cuti dah nak habis. alamaaak tak suka! nak cuti lagi lahh. takpuass kot. walaupun cuti 2minggu pn terkejar-kejar jgk nak siapkan asigmnent ni lagi-lagi aku first group yg akan posting ke Klinik kesihatan (KK) . Aku akan posting di KK Majidee. errr . tak ready lg nak bg talk pasal ''RUAM LAMPIN & CARA MENGATASI'' . Nmpak mcm mudah tapi bagi aku yg amat low confident nihhh mmg rasaaa bergetar kot lutut neh. ngeh-ngeh. pada yg second group pergi KK , korang ada masa nak prepare flipchart, buku log, and pendidikan kesihatan. haaaa puiii -,- pnatnyee.

                                                                                                                                                                          
flip chart ku yg simple


ahaaa, berselarakkkkkknye.

see, gmbar kat ats tuh pnye lah cara aku buat keje, annoying kan? bersepahhh kot. since dari sekolah lagi mcm ni lah cara aku buat keje. ngee kantoi la plakkk. nasib baik buat kat rumah ada jgk pembantu yang setiaa nak tlg. big thanks kat adikku aina, my mum andd kucingku dotty si tukang menyibukkkkkkk je keje dia.

p/s : haaaaa. pray for me guy supayaaa aku confident nak beri talk nanti :) 



Sunday, August 26, 2012

16
Komen

'SEGMEN : Bersama warna kegemaranku



Assalamualaikum ,
masih dalam mood raya ke uollss? hee. 

heee, entry kali ni siapkan task yg diberi oleh lecture chot. Thanks ye sbb sudi tagg fara. memandangkan tengah free, fara buat. so , tak nak buang masaa kita continueee k.

feveret colour fara of coz lah warna merah. kenapa merah? hee sbb merah ni bagi fara warna yg menyerlah dan cantik. kalau bole semua bnda nak warna merah . kebanyakkan barang - barang milik fara semua  warna merah mcm handphone sony ku, baju, beg tangan, kasut , etc. sila tgk gmba dibawah untuk  bukti. ngeee :D


fara tag :


p/s : hee, yg di tag tolong laaaa selesaikan task anda ini :)


Thursday, August 23, 2012

2
Komen

horey raya !


Assalamualaikum
tak terlambat rasanya nak wish SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua blogger tersayang. MAAF ZAHIR BATIN semua.  kosong-kosong ye!
alhamdullilah, petang tadi baru je sampai Ampang.  penaat gilaa woiii dri perak-kelantan-kl.
tp seronok lah jgk dpt peluang beraya tahun ni esok lusa tak tahu lg kan kan kan.
paling 'best' duit raya makin skit lah yela memandangkan umur pn dah ber'angka 2 dihadapan kan so kene sdar diri. yg kedua ter 'best' balik kelantan and nak beraya ke rumah sedara mara bapak lah jam gilaa smpai tersangkut dkat 3 jam padahal kalau takde apa-apa 30min pn bole smpai. tulah kalau org bandar balik ke kampung masing-masing. cenggini lah. hahah!
btw, ada sesapa perasan tak? oh please perasan aku dah ade header berabad abad aku tnggu oke fine nmpak dsitu tipu, bertahun-tahun jgk akhirnya ade jgk header . big thank to my kwn kat poly dulu yg snggup buatkan utk aku. thanks cik kay jue . Jasamu kukenang nanti upahnya akan ku beri lalalallla :)

Thursday, August 2, 2012

14
Komen

Thanks Allah :)



salam , ini untuk renungan kita bersama, ngee gambar diciplak dari noti kat facebook!
bila kita ada masalah and nak luahkan pada kawan-kawan tp mereka takde, jgn sempitkan and stress kan diri, Allah masih ada untuk kita yg sentiasa ada dengan kita sama ada sng and ssh. tak seperti kita masa sng lupakan tuhan dah ssh baru nak terhegeh-hegeh bentang sejadah. 


mmg kita luahkan pada org yg kita percayai kita akn rasa lega tp mereka still tak akan merasa apa yg kita rasa melainkan meluahkan pada Allah sbb Dia lebih memahami :)


p/s : berdasarkan pengalaman faraa sndiri. jgn terasa ye! selamat berpuasa semuaa!

Copyright© All Rights Reserved faraa-myraa.blogspot.com