Wednesday, December 26, 2012

10
Komen

lesen kereta

salam.


alhamdullilah. akhirnya aku berjaya jgk lulus test JPJ untuk kali kedua. KEDUA!
perghhh! kenapa 2 kali? hee itu kesilapan aku yg terlalu gabra kalut time test memang tak  dapat lah sape2 nak tolong .

tapi 26.12.12 berjaya jgk test II dan III. rasa nak melompat bahagiaa sebab lulus.
ramai budak2 yg ambil test hari ni bnyk yg lulus bhgia jalan raya. hee. maybe mood tester baik agaknya. tp ramai jgk yg fail bukit . so sad. sbb aku pernah kecundang kat situ. rasa nak menangis je kot yelaa bnyk duit nak labur kat situ , blajar lagi kan.

hee. sekarang hanya menunggu lesen siap baru dpt drive keretaa. kereta auto ye . auto!
say no to manual sbb aku taknak. lagpn kat rumah dua2 kereta auto. hee.

p/s : rasa happy and berbaloi duit kali ni berabih ambil lesen and lulus :)

Friday, December 14, 2012

5
Komen

Cuti sem

en google

Salam.
lama sudah tak menjenguk blog. kesian. lebih 3 bulan. lama kan.
nak buat macam mana sibuk dengan kelas plus broadband pn takde.
sekarang tengah cuti sem. dah lebih sminggu dekat rumah.
kalau kat rumah lain la ade w-i-f-y, tuh yg bole update entry.

alhamdullilah. sudah selesai posting kat klinik berdekatan rumah iaitu KK Ampang first week cuti sem.
aku posting sorang2 tao. haha! aku tak caya yg aku ni berani. nasib baik la staf2 kat KK tuh baik2 je. plus ade kakak2 nurse yg praktikal jgk yg baik dan teman aku dalam masa seminggu. yela aku sorang je budak KKM kat situ.

now, second week cuti. alhamdullilah selamat duduk dirumah membesarkan badan dan part housewife :) harap2 dapat luangkan masa cuti ni puas2 before balik ke JB and start new sem .

p/s : suda redha dgn result hari tuh. thanks Allah. aku sdar yg aku patut bersyukur dgn apa yg kau berikan padu ya allah.

Sunday, September 16, 2012

10
Komen

posting kat klinik :)

Assalamualaikum uolls :)

nak tao tak, i skrng kat KL tao. hee sempena cuti 16sept. esok balik JB . erggg. taknak balik -,-

hoorey, finally dapat jgk MENGHupdate blog setelah sekian lama tak online. hee. almaklum bz laa katakan.
alhamdullilah dah nak msuk 2minggu lebih kat klinik bawah ni. mmg terbaik lah. staf-staf sni terbaik weh.
yela ni lah first time kitorng 8 orang posting sni. Mmg taktao apa lah kan. nasib baik hee kakak kakak stafnurse and JM baik baik sudi kongsi ilmu dgn kami semua. mmg terbaik lagi la kan clinical instructur kitorng SN rokiah best giler. kira best lah nak keje kan :)

tempat sy posting :)

kes : warga emas :)
ni je gambar yg dapat i share dgn uollss. hee. yg lain malu laaa. gmba-gmba  and lain-lain ni cadangnye nak masuk dalam buku log fara. heee. *kita yg duduk tuh* heee.

p/s : selamat hari malaysiaaa. yeahh cuti.
3
Komen

1st Giveaway by Wanynaziar


hee, thanks fydah sbb tagg fara ye.
rasa excited hee sbb ada jgk yg sudi tagg fara. ngee
nak tao lebih lanjut sila klik pada wany naziar . fara tumpang happy 
kat wany sbb followernye suda 200++ hee.thniah wany :)

fara tagg blogger gegurl :) 

Thursday, August 30, 2012

10
Komen

esaimen :)

Assalamualaikum :)

Hari ni hari khamis dah.  lagi berapa hari je cuti dah nak habis. alamaaak tak suka! nak cuti lagi lahh. takpuass kot. walaupun cuti 2minggu pn terkejar-kejar jgk nak siapkan asigmnent ni lagi-lagi aku first group yg akan posting ke Klinik kesihatan (KK) . Aku akan posting di KK Majidee. errr . tak ready lg nak bg talk pasal ''RUAM LAMPIN & CARA MENGATASI'' . Nmpak mcm mudah tapi bagi aku yg amat low confident nihhh mmg rasaaa bergetar kot lutut neh. ngeh-ngeh. pada yg second group pergi KK , korang ada masa nak prepare flipchart, buku log, and pendidikan kesihatan. haaaa puiii -,- pnatnyee.

                                                                                                                                                                          
flip chart ku yg simple


ahaaa, berselarakkkkkknye.

see, gmbar kat ats tuh pnye lah cara aku buat keje, annoying kan? bersepahhh kot. since dari sekolah lagi mcm ni lah cara aku buat keje. ngee kantoi la plakkk. nasib baik buat kat rumah ada jgk pembantu yang setiaa nak tlg. big thanks kat adikku aina, my mum andd kucingku dotty si tukang menyibukkkkkkk je keje dia.

p/s : haaaaa. pray for me guy supayaaa aku confident nak beri talk nanti :) 



Sunday, August 26, 2012

16
Komen

'SEGMEN : Bersama warna kegemaranku



Assalamualaikum ,
masih dalam mood raya ke uollss? hee. 

heee, entry kali ni siapkan task yg diberi oleh lecture chot. Thanks ye sbb sudi tagg fara. memandangkan tengah free, fara buat. so , tak nak buang masaa kita continueee k.

feveret colour fara of coz lah warna merah. kenapa merah? hee sbb merah ni bagi fara warna yg menyerlah dan cantik. kalau bole semua bnda nak warna merah . kebanyakkan barang - barang milik fara semua  warna merah mcm handphone sony ku, baju, beg tangan, kasut , etc. sila tgk gmba dibawah untuk  bukti. ngeee :D


fara tag :


p/s : hee, yg di tag tolong laaaa selesaikan task anda ini :)


Thursday, August 23, 2012

2
Komen

horey raya !


Assalamualaikum
tak terlambat rasanya nak wish SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua blogger tersayang. MAAF ZAHIR BATIN semua.  kosong-kosong ye!
alhamdullilah, petang tadi baru je sampai Ampang.  penaat gilaa woiii dri perak-kelantan-kl.
tp seronok lah jgk dpt peluang beraya tahun ni esok lusa tak tahu lg kan kan kan.
paling 'best' duit raya makin skit lah yela memandangkan umur pn dah ber'angka 2 dihadapan kan so kene sdar diri. yg kedua ter 'best' balik kelantan and nak beraya ke rumah sedara mara bapak lah jam gilaa smpai tersangkut dkat 3 jam padahal kalau takde apa-apa 30min pn bole smpai. tulah kalau org bandar balik ke kampung masing-masing. cenggini lah. hahah!
btw, ada sesapa perasan tak? oh please perasan aku dah ade header berabad abad aku tnggu oke fine nmpak dsitu tipu, bertahun-tahun jgk akhirnya ade jgk header . big thank to my kwn kat poly dulu yg snggup buatkan utk aku. thanks cik kay jue . Jasamu kukenang nanti upahnya akan ku beri lalalallla :)

Thursday, August 2, 2012

14
Komen

Thanks Allah :)



salam , ini untuk renungan kita bersama, ngee gambar diciplak dari noti kat facebook!
bila kita ada masalah and nak luahkan pada kawan-kawan tp mereka takde, jgn sempitkan and stress kan diri, Allah masih ada untuk kita yg sentiasa ada dengan kita sama ada sng and ssh. tak seperti kita masa sng lupakan tuhan dah ssh baru nak terhegeh-hegeh bentang sejadah. 


mmg kita luahkan pada org yg kita percayai kita akn rasa lega tp mereka still tak akan merasa apa yg kita rasa melainkan meluahkan pada Allah sbb Dia lebih memahami :)


p/s : berdasarkan pengalaman faraa sndiri. jgn terasa ye! selamat berpuasa semuaa!

Sunday, July 22, 2012

16
Komen

JOM JOIN GIVE AWAY EDY


sangat terharu dpt buat entry ni.
oke tahniah sbb berjaya buat GA. Lu mmg terbaik der.
nak cerita apa ye? well, first time aku terjah blog si edy terus terpikat dgn kartun-kartun beliau.
ngeh-2 tak tipu la sbb aku suka karton2 ni. boleh relaxkan minda. im i rite? Paling best ada terselit moral di dlm nye. keep it up bro!

btw, antara entry beliau yg aku suka :

idea ape ye?
well, boleh tak buat cerita pasal cinta muka buku, cinta twitter ke . senang cerita pasal cinta laman sosial. nmpak disitu miang. haha! 

hee, kalau korang nak join bole klik link di ats oke. hadiah menarik tao. rugi tak join 

p/s : nak mug tuh! nak tmbah koleksi :) selamat berpuasa :)

Saturday, July 21, 2012

6
Komen

isi masa lapang

Assalamualaikum uolls

*soryy penggunaan ''aku'' dlm entry ni.*

hee. shat ke korang semua? hee. harap baik-baik belaka. ngeh-2 first puasa alhamdullilah  oke je cuma itula terliur je tgk kucing-kucing aku mkn whiskas smpai tak melayan cik kucing sbb ia tak puasa. kahkah kah! korang jangan tiru aku oke.

oke! sementara menunggu mak ayh g bazar rmadhan , aku tgk movie 'Senyuman di Kuala Lumpur'. best syiok drpd tengok tv duk tayang iklan mknan. ngeh-2. bab mknan mmg melemahkan iman. ngeee. yeah hari ni mesti berbuka sedap-sedap. 

''hari ni kita makan sedap-sedap sbb kakak berbuka dengan kita semua''. my mom said.
best kot cerita ni. nak tao kene tgk lah . meh tgk . KLIK. sory tak bape nak clear.
oke tutup cerita.

sumber : en google

faraa nak ucapkan selamat menyambut Ramdhan al-mubarak semua. selamat berpuasa and selamat beribadat pada semua. kbai :)

p/s : sementara tnggu wakty berbuka, jap lagi nak buat kek batik. ada org nak tak? :)



Friday, July 20, 2012

4
Komen

esok puasa !

Assalamualaikum :)

alhamdullilah, tahun ni ber kesempatan lah aku nak berpuasa. ngeh-2 tak sabar kita nak puasa. sebab excited nak menyambut puasa ni, 2-3 hari jgk aku fikir nak balik KL ke tak, so balik jgk lah wlpn 3 hari jea. Merasa jugak lah aku nak sahur and berbuka ngan family. serius rndu. dekat 3 taun tak merasa sepenuhnya suasana ni . almaklumlah bergelar student mmg agak sukar lagi-lagi duk jauhh kat selatan. ngeee.


oke jam 4 nty dah nak gerak ke Larkin -TBS so sila doa kan sy selamat pergi and sampai ye.

Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak semuaaa :)
Moga Ramadhan kali ni beri 1000 makna pada semuaa.
Jangan lepaskan peluang utk tambah pahala uollls :)

p/s : arghhh, trpksa lah curang naik bus transnasional . tak sukaaa lambat kot smpai . sory Konsortium :)

Saturday, July 14, 2012

12
Komen

entry luahan perasaan

Assalamualaikum.


Hari ini mood aku dah oke. Thanks to my roommate and toiletmates and tak lupa jgk rasid sbb smlm dgr luahan hati aku. Aku igt kan aku ni kuat and hati kental tp malangnya tidak. Akhirnya aku air mata aku menitis jgk sbb lelaki yg aku mnat pd suatu masa dulu msa zaman beljar. Belajar kat mana biarlah mereka di ats je tahu.

Hari khamis lepas 12/7/2012 pd pukul 10pm dia call aku. Aku pnggil dia F . saja nak pnggil F sbb aku suka hruf tuh. Dia sbnar lama tahu aku suka kat dia. maybe ke terujaan aku setiap kali nmpak dia terserlah. Dia nak hubungan serius kata nya dgn lebih tepat hubungan lebih kawan. Aku yg dgr rasa mcm nak melompat, happy sngt senyum pn terlebih dri telinga bila org yg kita suka approach kita. Tp lepas dia luah semua rupa-rupanya dia hanya bergurau and hanya berniat nak tahu isi hati aku pada dia. Ya Allah tuhan je tahu mcm mana perasaan aku, luluh berkecai, xde lagi patah seribu shila amzah. Kebetulan dia buat loudspeaker, so automatic member-member baik dia dgr. Aku tahu sbb dgr kawan-kawan diaa bersorak . F, ape permainan kau sebenarnya? Puas hati kau dapat buat aku mcm ni? Aku terus xde saya awk lagi dgn dia, dah ber ‘aku’ ‘kau’ sbb malu sngt. Dia hanya gelak and ckp aku yg terhegeh-hegeh. Dia just nak uji aku. Whathehell weh. Perlu ke bahan aku sampai mcm ni sekali. Oke find aku mmg suka kau tp itu sebelum kau buat aku mcm tuh. Aku tahan je air mata aku dari menitis semasa on the phone dgn kau. Aku nak tahu setakat mana peragai kau. Ohh aku sngt myesal sbb tertipu dgn luaran kau yg 100% nmpak baik pada mata aku. Semua palsu belaka kan. Kau hipokrit. Sngt-sngt hipokrit. Kau betul-betul buat aku malu tao tak. Aku terpaksa pergi kelas dgn mata yg bengkak sbb menangis dgn harapan yg kau bg.

Maafkan aku F. aku tau salah aku sbb sukakan lelaki mcm kau bertahun-tahun dulu. Aku yg tak sedar diri. And now thanks sbb sedarkan diri aku. Aku dah berpijak di dunia yg nyta. Bak kata member-member aku , tak guna menitiskan air mata buat org yg tdk menghargai kita and bukan kau yg tak layak untuk dia tp dia yg tak layak utk kau. Thanks babe. Aku perlukan masa utk bangkit semula .

Hmm aku tak mampu nak pendam sakit hati ni lama-lama nanti aku meleleh. Aku hanya insan biasa wlpn kental diluar. 


sekian terima kasih --,

Tuesday, July 10, 2012

2
Komen

blogskin

Assalamualaikum sweety :)


guys ! smile please :) 

moga-moga takde org nak termuntah baca entry aku. ngee! sbb smlm baru je post 1 entry.
ngee. tengah dapat wifi free kita kene gunakan dgn sbaik mungkin wlpn line mcm siput. huu.

tweet-tweet! korang tao apa tuh blogskin? ngee msti tahu kan so tak pyah aku cerita pnjang-panjang. act, aku teringin nak tukar template designer kpd blogskin . nmpak mcm comel je sesuai dgn jiwa muda aku. ngee-2. nmpak disitu perasan. tp ade yg ckp bnyk kelemahan pada blogskin, so aku tak jadi nak buat. ngehh-2 . aku terfikir nak tukar kpd blogskin sbb blog classmate aku ni Fida fidot , ce tgk comel and simple kan. aku promot blog ko weh .

 pdhal dah google sana sini pasal blogskin . tak jd plak kan. sbb tak jadi nye aku taknak lah btao korang kene la find out sndiri. aku terigin nak letak header kat blog aku. ngeh-2 . tahulah sapa aku nak cari sapa ajar aku. :)

p/s : ada sapa-sapa boleh tlg tak ? kenapa eh blog aku tak boleh dikomen. nape nape nape?
oke aku stress,kabai

Monday, July 9, 2012

2
Komen

semua org bole jd chef :)

Assalamualaikum semua! :)

hai semua! ngee! nak cerita neh. semlm kan kitorang semua masak-masak. masak ape?
masak spegeti dlm 6 ptg mcm tuh lah. sbb perutt dahhh menyanyi kelaparan. oke sekarang pn tgh lapar . :( sedihhh

act , bkn aku yang masak. budak-budak bilik yg masak  chef dayah and chef ainul. ambik aku bagi pangkat chef .aku tlg tgk je. ahahah. itu je yg mampu.
huuu. guna kan critikal thingking. ngeh-2  . just guna rice cooker je. al maklum duduk hostel kan.  pstttt! jangan tiru aksi ini memasak mcm ni di rumah oke. nanti rosak rice cooker. :)
kita tak nak bertanggungjawab.

lokasi : bilik dayah
chef : dayah + kak ainul
pembantu chef: anis, ada, aku.



guna tomato puri prego :)


suda siap rebus :)

alamak xde hiasan pulakk :p


aku pnye pkai cup bsar tuh. yummy !
hee. bila tengah lapar semua bnda jadi sedap kan ? heee. oke aku lapar. kbai.

Saturday, July 7, 2012

3
Komen

aku tak setia dah

Assalamualaikum.



Update blog awal-awal pagi time semua manusia tengak syok tdur. jeles sangat. tapi apa kan daya mata comel aku ni tak nak tutup plak. ngade btoi. mls nak menaip benda mengarut kat sni.

tak sangka aku dah setia full time dgn celcom since form 3 smpai sekarang umur aku 20 tahun. dah penat setia so nak curang beli no maxis ahaha! lama kan. pdahal kebanyakkan budak-budak sekolah pakai maxis kalau nak gayut-2 jimat pkai digi. haha. member aku ckp sbb dia pkai 3 sim and 3 fon. mengalahkan PM pulak, over.  oke! aku banyak mengarut.

this week full dgn subjek medikal surgical and community. erghh biol otak aku ni. 5 hari start klas, jarang aku stdy. erghh aku admit aku pemalas. huuu? ada tak sape-sape bole tukar sikap aku yg 1 neh? hahha. msty xde . err xpelahh. kbaiii =,[

p/s : nama malam ni dia tak call aku? text aku pn tak reply, buzy sngt ke whai awak? sory sy bkn kwan yg baik . :(

Monday, July 2, 2012

2
Komen

student life = stress


sorry, penggunaan 'aku' dalam semua entry fara :) 



hmm, hari pertama start kelas dah igt rumah. fikiran dah melayang. macam mane nih nak lalui 6 bln kat sni. belum ape-2 lagi ade yg sibuk fikir nak balik kampung utk raya nih. lagi-2 budak-2 yg duduk kat pantai timur. heee. kelakar gila. mcm-2.

errghh, stress aku memikirkan time cuti akhir semesta kene posting kat kampung halaman. damn! ade member-2 ajak posting kat rumah diorng. tp malu lah kan seminggu nak stay rumah diong, last-2 aku tanya mak aku kat ampang ade tak Klinik Kesihatan (KK) . mak aku ckp ada. oke la , dekat dgn rumah. and then aku mntak address KK tuh. hmm yang tak best sngt-2 , aku for sure lah kene posting sorang-2 tnpa member and kawan. tp bila fikir bilik ini cara nye untuk aku cabar diri aku untuk bekerja tanpa kawan and belajar nak survive kat sne nanti. yelah selalu posting kat HSA dgn member. berani lah skit. errrr! takot kot.

and dekat sni dah ade wifi kat setiap blok. erghh, aku tingkat 5. agak-2 laju ke kalau semua org guna. huuu.

ngeehh, kelakar tgk gelagar junior-2 nursing and MA, teringat zaman-2 aku masuk sni tahun lepas.

p/s : tak sangka, lagi staun setengah nak habis. errghh lmbatnyeee :P

Saturday, June 30, 2012

2
Komen

followers

credit : tumblr

err, big big big thanks to all follower yg follow fara ye.
sory, kalau fara tak follow korang ke sila bgtao oke :)
sbb nye, fara  follow awk-awk and awk yg berdasarkan *sila lihat gambar di bwh*  (my dearest follower) no body perfect, fara ni selalu terlepas pndg kat shoutbox. maklum jelah mata tak berapa nak jelas. huhuuuuuuuu. and make sure korg letak link blog kat edit profile oke :) tq. sng utk dijejak .hee, soryy kite bajet mcm bnyk je follower kita kankankan. haha.






p/s ; mood nak menambah follower sementara cuti msih ada. ngeh-2 . almaklumlah kan blog dulu kene hacks. cisss betul

Friday, June 29, 2012

6
Komen

jalan-2 cari mkn :)

salam.
ngee :D happy hari walaupun penat sangat keluar dari 8am-5pm.
pergi mane? kita pergi
1. teman mak ayh pergi ambik repord kad adik. sek tasik seri permaisuri. *tak berape igt      
nama sekolah ye.*

2. pergi mkn dekat restoran . ini wajib oke!
3. pergi ambik kad OKU adik aku kat kajang.
4. pergi viva . yg dekat area-2 lrt miharja. tak ingat nama tempat tuh.
5. pergi maybank kat KL sentral  - menambah koleksi kad atm yg sedia ada. mokcik kayoooo :P
6. beli brg lagi dekat-2 ofis mak
7. mkn kat gerai dekat ofis mak kiteww. see bape makan daaa?

kite cik Blog. Peacee

cakkk! kitaa nmpak awk yeaaaa!

cik blog dgn adiknye yg perasan comel :P


see, bape aktiviti aku hari ni? hee. yg best duit aku pn banyk habes. sob sob :/

p/s : eh soryy sngt kalau lappy korang loading bila bukak blog fara :)  k bai.


Thursday, June 28, 2012

3
Komen

Awek nurse?

Bismillahirrahmanirrhaim


credit : mukabuku


aku nk cari awek nurse la...bile aku sakit dye yg mengubati aku.... :) .
status seseorang yg aku jmpe di fb :)

amboi bukan maen lagi kao kan? haha nak sngat plak awek nurse ye? siyus mamat neh mmg add most budak nursing kat kolej aku. motif dia? hee taktao plak. tak ksah lah kan status dia , dia pnye suke lah.

cume satu yg aku perasan lah kan? kalau aku on IM, msty ada je tgur, dah tgur tnye plak blablabla and then bila tanya belajar mane? bila aku jawab je amek kos nursing je automatik mulaa lah ''eh , awk sy tiba-2 sakit lah, awk kan nurse tlg jage saya,''. mak saya mmg suka bakal menantu nurse tao wak? aku buat smiley jelah kan. serasa aku lah , bkn aku sorang je yg kene mcm ni kankan? tak kira lah apa-2 . Cik doktor tak nak plak kau ngorat kan?? HAHAAHAHAHAHAHH!

p/s : cita-cita nak jd doktor tak kesampaian , jd nurse pn oke jgk kan?
2
Komen

Contest : Word Search Puzzle

Contest : Word Search Puzzle

Fara tag :

1. Sis Iqa
2. Aina Liyana
3. farzana ahmad

Monday, June 25, 2012

0
Komen

Selamat Hari Lahir korang

Bismillahirrahmanirrhaim


30/6 -1/7 ada jom heboh kat angsana JB kan. jom jom siapa nak pegi ajak kitew tao :P
*tetibe plak*

Happy bufday to you
happy bufday to you
happy bufday to anis and ada
happy bufday to you.

hari ni bukan bufday aku. dan bukan jgk entry pasal aku. ni pasal kawan-2 aku kat kolej.

Siti Rabiatul Adawiyah *salah eja maaf ye* 

hee. hari ni bufday budak comel kat ats ni yg kitorg panggil ADA. suda 20 tahun. hee. cute je nama seperti orangnya. dia ni masuk 1/7 ni merupakan ketua Photostat utk nota-2 nursing 1/2011 utk sem 4. haha! berseedialah bilik anda utk diterjah setia minggu. hoyeah.

p/s : happy bufday Ada. May Allah Bless u. Me love u kawan :) balik kolej nanti nak kiss
awok lah. happy sokmo deh :) Muah :*

Anis Syahira
budak gojes ni lahir 14jun1992. dah lepas pn tapi hopefully tak terlmbat nak wish jgk.
anis ni merupakan toiletmate aku. budak bentong tao. jgn tak tao, start sem ni dia merupakan kak long @ naib presiden @ penolong kelas nursing 1/2011. hee. bsar taggunngjawab awk yunk. tp kitorng yakin anis boleh. yeahhh. lepas habis cuti sem ni harap-2 bole celebrate sesame ye :)

p/s : selamat hari lahir anis, semoga pnjg umur ye. me heart u. u ur the best toiletmate :)
happy selalu, kekal gojes oke. muahh :*




p/s : hmm tak dpt nak celebrate bufday my mum 1/7 sbb waktu tuh otw nak balik JB. sob sob sob

Saturday, June 23, 2012

2
Komen

Sadisnye -,-

Bismillahirahmanirahim.






errgh, geram aku dgn member tak berapa member sngt lah kan. aku ada hantar mesej kat dia.
motif mesej sebenarnya nak balas mesej dia je sbb hari ni tetiba rasa bosan. hehe . Tapi cara dia reply makkk aihhh mmg tersentap lah aku.

mr Z: hai awk ..
esoknye ,

aku : hey
mr Z: hai.
aku : buat ape eh?
mr Z: X watpe nnt bf awk mrh msj sy.
sy : LOL, pulak. bkn dulu sy ckp kat awk sy neh single ke?
mr Z: Dh la wak, bf awk mrh nnt.
errghhh! geramnye aku, trus aku tak reply. mls lyan mamat sengal cam kau. kau tengok kau mesej aku nanti.
tahulah aku nak jawab ape. siot betul jwpan dia. mcm aku ni terhegeh-hegeh plak kat dia.
aku xnak kawan kau dah. wekkkk *buat buat bengang*


p/s : bila kita tak reply mesej dia, msty ckp kita sombong. pdhal sebenarnye? hmmm.

Thursday, June 21, 2012

kecewa lagi

credit : tumblr

hmm kecewa lagi buat kali ke-2. hmm.
thanks to sis iqa beri aku idea cara belajar mcm tuh.
jgn bgtao sape-2 ye pasal smlm. siyus malu sngt.
dah lah nges over-2 depan mak. :(
rasa nak give up je.

Tuesday, June 19, 2012

follow FACTS :)

ciplak aka crdit : mukabuku

try this step if want happiness :) kbai.

hangout

ahad lepas a.k.a 17jun lepas hang out with syafiqa karim, me and aina liyana ( my lil sis)
kenal tak syafiqa karim? ape tak kenal? takyah kenal lah bkn artis pn. opss! jgn mrh ye sis :)

ape-2 pn, best date-ing ngan sis ni. gila-2 ngam and aku pn bole masuk ngan dia.
yg best yg ni second date kitorng . first date tak silap 2taun lepas taun 2010. lame kan.
aku tak tao mcm mne kenal sis tp aku tahu dunia blogging memperkenalkan aku dgn si dia.
ececceeh! macam cerita pasal buayafriend plak kan.

btw, sis seronok jmpe kamoo. hopefully, anda rasa ape yg saya rasa.
nanti fara ada duit lebih baru bole beli 2, 3 4 psg bju and kasut oke. tapi, kecewa skit la kalau nana ada kan best. hmm mybe next time ye dear bestie :)

ni je gambar yg ada . Klik utk tumbesaran oke . muahh :*


candid :)

me with u. love u oke.

me with aina. opps!

aina with her :)

p/s : sis, nanti nak date bgtao fara oke. :)

Monday, June 18, 2012

mati

credit : FB
Klik utk tumbesaran yg maximum 

bila sebut pasal mati. gua akn terasa sentap doe. takut semua ada. kalau cerita pasal mati dgn aaku
kmpen aku akan insaf. ngeee! itu pn sekejap je. alahai~ ape nak jd .



p/s : xsuke time selesema / selsema banyk bersin . aachuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! kan dh ckp td *

Friday, June 15, 2012

manisnye


wao, bnyk betul jumlah gula dlm pek 3in1 ni. tak ku sangka. dah la hari2 milo/nescafe/cadbury mnjd santapan aku bila kat hostel. arghhh! takotnye
effect bila aku tua nty. takot dpt diabetis mellitus aka kencing manis, erghh!




p/s : terjumpa gmba ni kat fb :P

Thursday, June 14, 2012

takot

credit : tumblr
credit :tumblr













Seminggu ni aku rasa tak sedap hati jea.
aku takut nak hadapi 2 kali bnda ni.
aku malu nak hadapinye.
rasa malu  and rendah diri tak dapat nak dibendung.
balik-balik semua org akan tanya mengenainya.
bosan utk aku jwb semua bnda berkaitannye.
serius aku taktao mcm mne nak hilang atau kurangkan sikap kalut aku ni.
teruk sngt ke aku ni? org lain cepat jea belajar tp tdak aku, berulang kali belajar mcm tuh jgh.
Ya Allah, kuatkan diri ni. Aku takut nak confident pd diri. Bantulah hambamu ini ya Allah.
walau mcm mana pn, aku akn berusaha shingga tidak akann melakukan kesalahan dan berjaya, amin!

thanks mak sbb tnye walaupn aku takde nak cerita td. hmm ;/



LAST BUT NOT LEAST, utk diri sendiri :)

Wednesday, June 13, 2012

love story


Setiap org ada cerita cinta kan?
same goes to me beybie. err! idk y aku tetiba teringat si dia.
haha! geliman eyurrkk! haha.
even dah 1 1/2 tapi mmg tak bole lupa walaupun berusaha KERAS kot utk lupakan dia.
aku teringat dia bkn sebab masih syg tp tak tao knp teringat mcm lagu alyah-tdk mungkin kerana syg.


aku taknak mengaku tp terpaksa mengaku .....

  • terima kasih kerana membuka hati ni utk rasa sayang.
  • terima kasih kerana ajar hati ini merindu.
  • terima kasih kerana mengajar hati ni cemburu.
  • terima kasih kerana buat diri ni mudah tersenyum.
  • terima kasih kerana buat diri ni bermimpi mgapai impian.
  • terima kasih kerana melayani diri ni.
  • terima kasih mengajar diri ni menutup pintu hati sehinggalah skrng.

Itulah yg aku rasa time couple. big thanks to him sbb buat aku merasai manisnya cinta. hahahah! tp pgalaman
pahit ttp ada. adat lah kan. wlpn aku yg beriya-iya nk putuss. 
tp kdg-2 myesal sangat sbb bercinta time sch ni buat aku ssh nak bukakan hati aku untk org lain
disbbkan pengalaman lalu. 
insyaallah, wlpn perasaan nak berkasih ni ada tp aku nak pelajaran aku no 1. sbb aku ni bkn jenis budak pndai + rajin stdy . heee :D tak nak mcm dulu-2.
arghhhhhhhhhhh nyesal result spm aku dulu tao tak. oke stop.

p/s : arghhhh, malunye tulis pasaal love love ni 

betul-btul. kikiiki!

Tuesday, June 12, 2012

stress?

wanna share! 
bila stress amalkan ini ye.
insyaallah. aku tepek doa ni kat almari.
akuu kan selalu stress. tettt :)

klik utk tumbesaran yg maxi oke :)


singel. :)

I am happy single.
err, opsss sy tipuuuuuuu.
aku tak suka single tp berjaya jgk bertahan dgn status ni selama 1 1/2 .
hebat bukan. 

please Allah gave me a good man and soulmate for me.
seriously, aku tak miss dalam doa aku.

serius sngt sunyi dan ade jugak usha-2 tp dlm masa yg sama hati ni tak bersedia pulak.
feningsss! 

lets the picture tell you oke!

credit : tumblr

credit : tumblr

credit : tumblr

credit : tumblr


credit : tumblr


credit : tumblr

credit : tumblr

credit : tumblr
last but not lease :)
credit : tumblr
p/s : meluahkan apa yg dirasakan :/
Copyright© All Rights Reserved faraa-myraa.blogspot.com