Sunday, July 22, 2012

16
Komen

JOM JOIN GIVE AWAY EDY


sangat terharu dpt buat entry ni.
oke tahniah sbb berjaya buat GA. Lu mmg terbaik der.
nak cerita apa ye? well, first time aku terjah blog si edy terus terpikat dgn kartun-kartun beliau.
ngeh-2 tak tipu la sbb aku suka karton2 ni. boleh relaxkan minda. im i rite? Paling best ada terselit moral di dlm nye. keep it up bro!

btw, antara entry beliau yg aku suka :

idea ape ye?
well, boleh tak buat cerita pasal cinta muka buku, cinta twitter ke . senang cerita pasal cinta laman sosial. nmpak disitu miang. haha! 

hee, kalau korang nak join bole klik link di ats oke. hadiah menarik tao. rugi tak join 

p/s : nak mug tuh! nak tmbah koleksi :) selamat berpuasa :)

Saturday, July 21, 2012

6
Komen

isi masa lapang

Assalamualaikum uolls

*soryy penggunaan ''aku'' dlm entry ni.*

hee. shat ke korang semua? hee. harap baik-baik belaka. ngeh-2 first puasa alhamdullilah  oke je cuma itula terliur je tgk kucing-kucing aku mkn whiskas smpai tak melayan cik kucing sbb ia tak puasa. kahkah kah! korang jangan tiru aku oke.

oke! sementara menunggu mak ayh g bazar rmadhan , aku tgk movie 'Senyuman di Kuala Lumpur'. best syiok drpd tengok tv duk tayang iklan mknan. ngeh-2. bab mknan mmg melemahkan iman. ngeee. yeah hari ni mesti berbuka sedap-sedap. 

''hari ni kita makan sedap-sedap sbb kakak berbuka dengan kita semua''. my mom said.
best kot cerita ni. nak tao kene tgk lah . meh tgk . KLIK. sory tak bape nak clear.
oke tutup cerita.

sumber : en google

faraa nak ucapkan selamat menyambut Ramdhan al-mubarak semua. selamat berpuasa and selamat beribadat pada semua. kbai :)

p/s : sementara tnggu wakty berbuka, jap lagi nak buat kek batik. ada org nak tak? :)



Friday, July 20, 2012

4
Komen

esok puasa !

Assalamualaikum :)

alhamdullilah, tahun ni ber kesempatan lah aku nak berpuasa. ngeh-2 tak sabar kita nak puasa. sebab excited nak menyambut puasa ni, 2-3 hari jgk aku fikir nak balik KL ke tak, so balik jgk lah wlpn 3 hari jea. Merasa jugak lah aku nak sahur and berbuka ngan family. serius rndu. dekat 3 taun tak merasa sepenuhnya suasana ni . almaklumlah bergelar student mmg agak sukar lagi-lagi duk jauhh kat selatan. ngeee.


oke jam 4 nty dah nak gerak ke Larkin -TBS so sila doa kan sy selamat pergi and sampai ye.

Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak semuaaa :)
Moga Ramadhan kali ni beri 1000 makna pada semuaa.
Jangan lepaskan peluang utk tambah pahala uollls :)

p/s : arghhh, trpksa lah curang naik bus transnasional . tak sukaaa lambat kot smpai . sory Konsortium :)

Saturday, July 14, 2012

12
Komen

entry luahan perasaan

Assalamualaikum.


Hari ini mood aku dah oke. Thanks to my roommate and toiletmates and tak lupa jgk rasid sbb smlm dgr luahan hati aku. Aku igt kan aku ni kuat and hati kental tp malangnya tidak. Akhirnya aku air mata aku menitis jgk sbb lelaki yg aku mnat pd suatu masa dulu msa zaman beljar. Belajar kat mana biarlah mereka di ats je tahu.

Hari khamis lepas 12/7/2012 pd pukul 10pm dia call aku. Aku pnggil dia F . saja nak pnggil F sbb aku suka hruf tuh. Dia sbnar lama tahu aku suka kat dia. maybe ke terujaan aku setiap kali nmpak dia terserlah. Dia nak hubungan serius kata nya dgn lebih tepat hubungan lebih kawan. Aku yg dgr rasa mcm nak melompat, happy sngt senyum pn terlebih dri telinga bila org yg kita suka approach kita. Tp lepas dia luah semua rupa-rupanya dia hanya bergurau and hanya berniat nak tahu isi hati aku pada dia. Ya Allah tuhan je tahu mcm mana perasaan aku, luluh berkecai, xde lagi patah seribu shila amzah. Kebetulan dia buat loudspeaker, so automatic member-member baik dia dgr. Aku tahu sbb dgr kawan-kawan diaa bersorak . F, ape permainan kau sebenarnya? Puas hati kau dapat buat aku mcm ni? Aku terus xde saya awk lagi dgn dia, dah ber ‘aku’ ‘kau’ sbb malu sngt. Dia hanya gelak and ckp aku yg terhegeh-hegeh. Dia just nak uji aku. Whathehell weh. Perlu ke bahan aku sampai mcm ni sekali. Oke find aku mmg suka kau tp itu sebelum kau buat aku mcm tuh. Aku tahan je air mata aku dari menitis semasa on the phone dgn kau. Aku nak tahu setakat mana peragai kau. Ohh aku sngt myesal sbb tertipu dgn luaran kau yg 100% nmpak baik pada mata aku. Semua palsu belaka kan. Kau hipokrit. Sngt-sngt hipokrit. Kau betul-betul buat aku malu tao tak. Aku terpaksa pergi kelas dgn mata yg bengkak sbb menangis dgn harapan yg kau bg.

Maafkan aku F. aku tau salah aku sbb sukakan lelaki mcm kau bertahun-tahun dulu. Aku yg tak sedar diri. And now thanks sbb sedarkan diri aku. Aku dah berpijak di dunia yg nyta. Bak kata member-member aku , tak guna menitiskan air mata buat org yg tdk menghargai kita and bukan kau yg tak layak untuk dia tp dia yg tak layak utk kau. Thanks babe. Aku perlukan masa utk bangkit semula .

Hmm aku tak mampu nak pendam sakit hati ni lama-lama nanti aku meleleh. Aku hanya insan biasa wlpn kental diluar. 


sekian terima kasih --,

Tuesday, July 10, 2012

2
Komen

blogskin

Assalamualaikum sweety :)


guys ! smile please :) 

moga-moga takde org nak termuntah baca entry aku. ngee! sbb smlm baru je post 1 entry.
ngee. tengah dapat wifi free kita kene gunakan dgn sbaik mungkin wlpn line mcm siput. huu.

tweet-tweet! korang tao apa tuh blogskin? ngee msti tahu kan so tak pyah aku cerita pnjang-panjang. act, aku teringin nak tukar template designer kpd blogskin . nmpak mcm comel je sesuai dgn jiwa muda aku. ngee-2. nmpak disitu perasan. tp ade yg ckp bnyk kelemahan pada blogskin, so aku tak jadi nak buat. ngehh-2 . aku terfikir nak tukar kpd blogskin sbb blog classmate aku ni Fida fidot , ce tgk comel and simple kan. aku promot blog ko weh .

 pdhal dah google sana sini pasal blogskin . tak jd plak kan. sbb tak jadi nye aku taknak lah btao korang kene la find out sndiri. aku terigin nak letak header kat blog aku. ngeh-2 . tahulah sapa aku nak cari sapa ajar aku. :)

p/s : ada sapa-sapa boleh tlg tak ? kenapa eh blog aku tak boleh dikomen. nape nape nape?
oke aku stress,kabai

Monday, July 9, 2012

2
Komen

semua org bole jd chef :)

Assalamualaikum semua! :)

hai semua! ngee! nak cerita neh. semlm kan kitorang semua masak-masak. masak ape?
masak spegeti dlm 6 ptg mcm tuh lah. sbb perutt dahhh menyanyi kelaparan. oke sekarang pn tgh lapar . :( sedihhh

act , bkn aku yang masak. budak-budak bilik yg masak  chef dayah and chef ainul. ambik aku bagi pangkat chef .aku tlg tgk je. ahahah. itu je yg mampu.
huuu. guna kan critikal thingking. ngeh-2  . just guna rice cooker je. al maklum duduk hostel kan.  pstttt! jangan tiru aksi ini memasak mcm ni di rumah oke. nanti rosak rice cooker. :)
kita tak nak bertanggungjawab.

lokasi : bilik dayah
chef : dayah + kak ainul
pembantu chef: anis, ada, aku.



guna tomato puri prego :)


suda siap rebus :)

alamak xde hiasan pulakk :p


aku pnye pkai cup bsar tuh. yummy !
hee. bila tengah lapar semua bnda jadi sedap kan ? heee. oke aku lapar. kbai.

Saturday, July 7, 2012

3
Komen

aku tak setia dah

Assalamualaikum.



Update blog awal-awal pagi time semua manusia tengak syok tdur. jeles sangat. tapi apa kan daya mata comel aku ni tak nak tutup plak. ngade btoi. mls nak menaip benda mengarut kat sni.

tak sangka aku dah setia full time dgn celcom since form 3 smpai sekarang umur aku 20 tahun. dah penat setia so nak curang beli no maxis ahaha! lama kan. pdahal kebanyakkan budak-budak sekolah pakai maxis kalau nak gayut-2 jimat pkai digi. haha. member aku ckp sbb dia pkai 3 sim and 3 fon. mengalahkan PM pulak, over.  oke! aku banyak mengarut.

this week full dgn subjek medikal surgical and community. erghh biol otak aku ni. 5 hari start klas, jarang aku stdy. erghh aku admit aku pemalas. huuu? ada tak sape-sape bole tukar sikap aku yg 1 neh? hahha. msty xde . err xpelahh. kbaiii =,[

p/s : nama malam ni dia tak call aku? text aku pn tak reply, buzy sngt ke whai awak? sory sy bkn kwan yg baik . :(

Monday, July 2, 2012

2
Komen

student life = stress


sorry, penggunaan 'aku' dalam semua entry fara :) 



hmm, hari pertama start kelas dah igt rumah. fikiran dah melayang. macam mane nih nak lalui 6 bln kat sni. belum ape-2 lagi ade yg sibuk fikir nak balik kampung utk raya nih. lagi-2 budak-2 yg duduk kat pantai timur. heee. kelakar gila. mcm-2.

errghh, stress aku memikirkan time cuti akhir semesta kene posting kat kampung halaman. damn! ade member-2 ajak posting kat rumah diorng. tp malu lah kan seminggu nak stay rumah diong, last-2 aku tanya mak aku kat ampang ade tak Klinik Kesihatan (KK) . mak aku ckp ada. oke la , dekat dgn rumah. and then aku mntak address KK tuh. hmm yang tak best sngt-2 , aku for sure lah kene posting sorang-2 tnpa member and kawan. tp bila fikir bilik ini cara nye untuk aku cabar diri aku untuk bekerja tanpa kawan and belajar nak survive kat sne nanti. yelah selalu posting kat HSA dgn member. berani lah skit. errrr! takot kot.

and dekat sni dah ade wifi kat setiap blok. erghh, aku tingkat 5. agak-2 laju ke kalau semua org guna. huuu.

ngeehh, kelakar tgk gelagar junior-2 nursing and MA, teringat zaman-2 aku masuk sni tahun lepas.

p/s : tak sangka, lagi staun setengah nak habis. errghh lmbatnyeee :P
Copyright© All Rights Reserved faraa-myraa.blogspot.com